Tocana din coada de vitel

de papabundetot in Vita, 23 Noi 2014 | 7997 vizualizari

 

Mmmmmmm ceva nemaipomenit aceasta tocana,am si visat la ea de ceva vreme,dar cu siguranta a meritat asteptarea asta atat de lunga.De tare multa vreme nu am mai mancat ceva atat de gustos.Nu pot spune ca “Nu am mai facut ceva atat de gustos”pentru ca aici meritul este al ingredientului principal,care are o aroma si o savoare nemaipomenite,si cred ca si cei care nu gatesc in mod frecvent ar face un preparat nemaipomenit :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 2-3 kg coada de vitel
  • 1 ceapa medie
  • 3 catei de usturoi
  • seminte de fenicul
  • seminte de chimen
  • 2 foi de dafin
  • 1 morcov
  • turmenic,
  • boia iute picanta
  • 750 ml vin rosu
  • 1 l supa de vita (facuta in casa)
  • sare
  • 5 pastai de cardamon
  • cartofi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana din coada de vitel:

Eu am pus la marinat cu o seara inainte cozile de vitel,(dupa ce le-am spalat bine) in vin rosu si turmenic.A doua zi am trecut la treaba,am tocat ceapa si usturoiul,le-am calit putin in ulei,am adaugat apoi semintele de chimen si fenicul,zdrobite putin in mojar,boia afumata,semintele din pastaile de cardamon,foile de dafin,morcovul taiat cubulete si cozile de vitel.Le-am lasat putin pe aragaz,cat sa se rumeneasca usor apoi am pus peste ele supa de vita si vin rosu in cantitati egale,cat sa le acopar si le-am dat la cuptor acoperite cu folie pentru 4 ore,verificand din cand in cand sa nu scada lichidul.

Am mai adaugat supa si vin ca sa nu scada si cozile sa   ramana fara lichid.Cand carnea a fost deja bine fiarta am curatat cativa cartofi,i-am taiat cuburi nu foarte mici si i-am adaugat peste tocana,am luat deoparte folia,am adaugat sare(dupa gust) si am lasat inca 30-40  minute tocana la cuptor cat sa fiarba si cartofii.

Noi am servit tocana langa o salata de ceapa cu otet (ceapa,sare,otet,apa),dar puteti incerca orice alta salata va place sau chiar muraturi.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana din coada de vitel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Gherca Daniela 1

23.11.2014, 21:15

Rocsi 1

23.11.2014, 21:31

mihaelar63 1

23.11.2014, 22:17

Ce buna si aromata Supa am mai facut dar Tocana nu

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de vitel cu paste